maandag 30 maart 2015

Learn to let go of things that let go of you.


Verder had ik het de week van het vertrek van m'n ouders toch nog echt wel een stuk lastiger dan ik had gedacht. M'n hele kamer rook natuurlijk naar thuis. En ik wist het gewoon allemaal even niet meer. Gelukkig had ik dat weekend al een tripje staan en heb toen de Tongariro crossing gedaan, inclusief Mount Doom. En ooh wat was ik trots op mezelf. Wat een enorm mooie wandeling was het, maar wat was het einde dramatisch. Ik deed de wandeling met een paar meiden die ik via fb had ontmoet, die hem ook graag dat weekend wilde gaan doen. De week erna ging al weer een stuk beter ik heb me voornamelijk bezig gehouden met m'n vluchten voor de terugreis en nog wat andere dingetjes uitgezocht. Zo heb ik ook Fiji geboekt!!

Ooh wat een gaaf gevoel is het dat ik daar heen ga joh. Echt kan niet wachten haha. Mijn datum dat ik stop met werken is ook definitief en dat is op 10mei. Op vrijdag 6maart ging ik naar Movie in the Park met Katha en nog wat meiden. Met Katha ging ik het weekend daarna een trip doen. Het was echt super gezellig. Katha en ik konden het super goed met elkaar vinden, het voelde echt alsof we elkaar al tien jaar konden ofzoiets. Die zaterdag wilde ik naar Rangitoto Island. Verder wou er niemand echt met me mee, dus had ik besloten om zelf te gaan. Ik moest de eerste ferry hebben dus dat werd vroeg wakker worden. Zoals jullie wel weten, heb ik nog wel eens moeite met op tijd komen, nou dat is hier nog niet echt veranderd zegmaar. Ik moest de bus van 6,45 hebben en om 6.41 ging ik de deur uit. Het was dan wel aan het einde van de straat, maar als jij aan de onderkant van een heuvel woont is het toch nog best een hele klim omhoog, dus dat werd rennen terwijl ik mijn ontbijt nog geen 5min binnen had haha. Gelukkig de bus gehaald en ook ruim optijd voor de ferry. Het zicht vanaf de ferry was onwijs mooi. De zon kwam net op en gaf een heel mooi effect op het water. Op de ferry raakte ik in gesprek met een jongen uit California en met een jongen uit Zuid-Afrika. Uiteindelijk heb ik de hele ochtend met David, de jongen uit Zuid-Afrika gelopen. Het was echt super gezellig en we hebben echt gesprekken gevoerd over van alles, van uithuwelijken tot reizen tot spraakgebrek haha. Echt heerlijk dat je met een compleet vreemde zo'n fijne dag kunt hebben. Ik heb in ieder geval nu ook voor altijd een plekje in Johannesburg waar ik kan verblijven. David nam één ferry eerder terug als mij, dus ik ging nog eventjes verder wandelen. Toen was ik weer echt even over van alles aan het denken. Hoe geweldig het eigenlijk was, dat ik op een onbewoond eiland met alleen maar natuur gewoon lekker aan het wandelen was en ik was dan ook echt heerlijk aan het genieten en straalde van geluk. Ik was echt weer even helemaal happy.

's Avonds hadden mijn hostparents een feestje dus moest ik oppassen, ze kwamen ook niet thuis dus had ik de kids ook 's nachts zegmaar en de hele ochtend. Daarna ben ik samen met Jacintha naar Music in the Park geweest. Daar even heerlijk gezeten en lekker gepraat over van alles. Ook werden we erg vermaakt door een wat oudere vrouw die erg apart aan het dansen was en eruit zag alsof ze strak stond van de pillen.
Op maandag kwam Mandy weer langs voor een visit om te kijken hoe alles gaat. Die vond het in ieder geval super leuk om te zien dat ik weer lekkerder in mijn vel zat en dat ik het zo naar mn zin had. 's Avonds ging ik nog even lekker wandelen met Jacintha op het strand. Op dinsdag had ik met Debby, Taylor's Oma, afgesproken koffie te gaan drinken in Takapuna. Dat was echt super gezellig, lekker over van alles gekletst, heerlijk zo zonder de jongens haha. Cohen is namelijk erg aan het veranderen op het moment qua gedrag in een negatieve manier. Hij is heel arrogant en eigenwijs aan het worden, maar gelukkig luisterd hij wel nog steeds goed naar mij, alleen is hij echt enorm bijdehand, maar daar kan ik wel tegen haha. Daarna was het weer lekker gerace. Eerst naar de Dutch Store om een cadeautje te halen voor Esther, daarna naar Albany flight centre om mijn vliegtickets naar Fiji op te halen en moest ook nog van alles halen in het winkelcentrum, druk druk druk. Voor ik het wist was het alweer tijd om de kids op te halen en eten te maken. Na het eten ging ik naar New Market waar Esther haar verjaardag vierde. Daar hebben we met een groepje gewoon even lekker gezellig gezeten. Op Donderdag ging ik met Jacintha en Ulrika in Long Bay wandelen. Echt heerlijk van die enorm mooie parken zo om de hoek. Op vrijdag had ik met Sabrina en Annika afgesproken om even gezellig wat te drinken.

Vrijdagavond ging ik samen met Katha naar movie in the park. Vanavond draaide The Fault in Our Stars. Daarna zijn we lekker de stad ingegaan. Wat een barre avond was dat haha. Wat hebben we het leuk gehad. Ik bleef bij Katha slapen en de volgende ochtend pikte we Saskia en Evelyn op en gingen we richting Coromandel. We reden via de westkust omhoog, stopte ondertussen een paar keer om te lunchen en wat wandelingetjes te maken, om uiteindelijk in Whitianga aan te komen bij ons hostel. Snel wat boodschapjes gedaan en gauw naar het restaurant, want low tight was al bijna en dat is de beste tijd om naar Hot Water Beach te gaan. Het leek wel twintig uur te duren, maar uiteindelijk kwamen onze steenovenpizza's tevoorschijn. Daarna snel naar Hot Water Beach gereden. Wat een gekke gewaarwording is dat toch. Sta je daar op het strand in de kou, maar je voeten verbranden door het oh zo warme zand. Wij hadden ook het geluk dat er een cycloon opkomst was, dus de zee was lekker wild, wat af en toe echt angstaanjagend was.. Terug bij het hostel gingen we ons klaarmaken voor een avondje uit. Gezellig wat op het terras drinken en spelletjes spelen. Het leuke was dat Evelyn (een beetje anders dan de rest zegmaar) nog nooit uit was geweest. Dus ik had haar kleding uitgezocht, haar en make up gedaan. Vervolgens had ze lekker wat wijntjes op. En heeft de avond van haar leven gehad. Wij hadden het allemaal overigens super leuk, ookal was er maar 1bar in het hele dorp haha. Volgende ochtend reden we richting Cathedral Cove om daar een wandeling te gaan doen. Het weer was helaas door de storm echt minder geworden, zo reden we gister nog in de felle zon en vandaag was het keiharde plensbuien. Gelukkig hebben we de wandeling tussen buien door gedaan en was het evengoed super mooi om Cathedral Cove te zien. (van de film Narnia) Op de terugweg nog even bij een reusachtige L&P fles gestopt voor wat foto's.
's Avonds bleef ik bij Katha en haar familie eten. Er was een heel familiediner georganiseerd, aangezien het dinsdag St. Patricksday was en haar hostdad half iers is. Het was echt super gezellig allemaal.

Op maandag heb ik zoals gewoonlijk Aurelia 's morgens en 's middags maak ik het hele huis schoon. Inmiddels heb ik dat schoonmaken ook wel weer gezien hoor blegh haha. Op dinsdagavond, St. Patricksday, zou ik eigenlijk uitgaan met Katha, maar helaas ging dat niet door.

Op vrijdag gingen we met de hele familie richting Rotorua en Lake Tarawera voor de komende 9daagjes. Van vrijdag tot dinsdag verbleven we in de familybatch bij Lake Tarawera. Dat is echt een plekje wat voor altijd in mijn geheugen zal blijven, het is daar super rustig, de sterren zijn 's avonds prachtig, je hebt geen enkel bereik, kortom je komt helemaal tot jezelf. Ik heb daar dan ook lekker veel gelezen en heb de Longest Ride en Papertowns uitgelezen. Op maandag nam Fiona mij mee mountainbiken, ondanks dat het superhard regende gingen we maar gewoon. In het begin vond ik het toch best wel spannend hoor, maar wat vond ik het uiteindelijk leuk. Heerlijk die twee/drie meter drops en dan weer volgas omhoog en lekker door de bossen heen. Heb er echt van genoten. Op dinsdag had ik lekker de auto de hele dag voor mezelf. Ik ben toen ook naar Matamata gereden, home of the Hobbits. Daar heb ik Hobbiton movieset bezocht, wat echt een hele bijzondere ervaring was. Het was echt onwijs gaaf om dat alles te zien, zelfs als je lang niet alle hobbit films en geen enkele lord of de rings film hebt gezien haha. Ik ga in ieder geval wel beginnen met de hobbit boeken. Van woensdag tot zondag verbleven we bij Fiona haar moeder. Op woensdag begon dan toch echt Crankworx, hetgene waarom we hier naar toe waren gekomen. Hét Mountainbike event als ik het goed heb begrepen. 's Morgens moest ik gewoon werken en 's middags gingen we met de hele familie een kijkje nemen bij de Slopstyles trainingsessies. Wat best indrukwekkend was, al die trucs en alles. Op donderdag was het hetzelfde; eerst werken en 's middags even een kijke nemen, helaas regende het keihard dus nam ik de kids weer gauw mee terug. Op vrijdag heb ik de hele dag gewerkt. Op Zaterdag ging ik een appeltaart maken voor Sue, Fiona's moeder. Daarna gingen we met allemaal vrienden van Dean en Fiona en de kids uiteten. Fiona zei toen ook zielig tegen een van haar vriendinne; 'we only have one month left with her'. Wow dat was even een besef moment.. Die avond voelde ik me al niet lekker worden, helaas hield ik het dan ook niet tot twaalf uur vol, ook als was het Katha's verjaardag, maar gelukkig vergeeft ze me. Op zondag werd ik wakker met heel veel hoofdpijn, buikpijn, koorts en super verkouden. Gelukkig was ik de hele ochtend vrij en heb dan ook eindelijk de All you need is love kerstspecial terug kunnen kijken, special thanks to my paps om het mee te nemen op een usb. 's Middags gewerkt en daarna gingen we na het eten terug richting Auckland.

Vandaag had ik weer Aurelia de hele ochtend, 's middags het huis schoongemaakt, brownies gebakken voor de familie en voor Katha had ik een appeltaart gebakken. Ik bleef ook lekker eten bij Katha en haar hostfamily en gelukkig vonden ze mijn appeltaart heerlijk haha.


Wat ik trouwens wel merk is dat het mij onwijs goed heeft gedaan dat mijn ouders zijn langsgeweest. Ik heb echt een boost gekregen. Op het moment dat mijn ouders kwamen, zat ik nog minder goed in mijn vel dan eerst. Dus ze kwamen opzich wel op het 'goede' moment voor mij. Ik heb hun ook uitgelegd waar ik allemaal erg meezat en het was gewoon fijn dat ik dat kwijt kon. Doordat hun mij in alles gesteund hebben, weet ik dat ik kan wat ik wil bereiken. Ik ben dan ook afgelopen weken erg gezond bezig en sport ook weer een stuk meer. Ik ben langzamerhand steeds lekkerder in mijn vel gaan zitten, wat ik zelf ook zeker merkte bij mijn tripje naar Rangitoto Island. Ook ben ik alles weer meer gaan waarderen en dat ik gewoon moet genieten en mij niets van anderen aan moet trekken en voor mezelf moet gaan kiezen.
Oja even wat minder leuk nieuws. Ik heb een snelheidsboete binnen.. Mijn allereerste en ik baal er echt van, want het was meteen een pittige. Mja zo leren we het maar op de harde manier. Het is gebeurd en kan er niets meer aan veranderen. Ik heb hem dan ook meteen betaald, zodat ik dat maar gehad heb. Het enige is dat ik een beetje in geldproblemen zit. Maargoed wie niet? Ik ben benieuwd of ik het allemaal ga redden wat ik wil.. Het word in ieder geval weinig tot niets uitgeven aankomende periode.

Ook weer even wat anders leuks, vooral voor de familie van mama's kant die dit leest. Mam heeft familie in Sydney wonen. Neven en nichten. Wie had ooit gedacht daar nog mee in contact te kunnen komen? Nou ik niet. Maar ik trok even de stoute schoenen aan en ben gewoon heel Facebook af gaan zoeken en heb toen uiteindelijk een van mama's neven gevonden. Via hem ben ik dan ook met de hele familie in contact gekomen. Ik ga ze dan ook allemaal ontmoeten wanneer ik naar Sydney kom en heb daar echt super veel zin in! Ook hoop ik wat duidelijkheid voor oma te krijgen over haar demente broer die daar nog woont op het moment. Ik ben ieder geval super blij dat ik er weer voor heb kunnen zorgen dat er weer contact is. Oma heeft inmiddels al mailcontact met tante Frances, de vrouw van oma's broer. Ik ben heel benieuwd om ze allemaal te ontmoeten.

En ja wat vliegt de tijd toch voorbij zeg jeetje mina. Ik heb voor aankomende weekenden al weer allemaal tripjes gepland en voor ik het weet is het alweer 10mei en vlieg ik naar het Zuidereiland.. Nu eerst nog maar even lekker genieten en geld verdienen bij de Thomas family. En daarna begint toch echt het reizen.

Liefs xxx

Liedje om te luisteren: Beyonce – I was here

🐚💭

Geen opmerkingen:

Een reactie posten