vrijdag 8 augustus 2014

Eerste update:

Hallo Iedereen!

Zoals de meeste van jullie inmiddels allemaal wel zullen weten ga ik dit jaar niet meteen verder studeren zoals de meeste. Ik ga er eerst even een jaartje tussenuit om daarna aan de Universiteit van Utrecht vol goede moed aan de opleiding culturele antropologie en ontwikkelingssociologie te beginnen.


Op 12 juni kreeg ik dat verlossende telefoontje dat ik gewoon geslaagd was voor mijn Atheneum diploma, mijn geluk kon niet meer op, aangezien dit zou betekenen dat mijn avontuur naar Nieuw-Zeeland nou echt werkelijkheid zou gaan worden.

Ik heb ervoor gekozen om er eerst een jaar tussenuit te gaan aangezien mijn diploma mij nou niet bepaald is komen aanwaaien en er zes jaar lang hard voor heb moeten werken. En mijn hersentjes wel even wat rust gun op het gebied van leren zoals je op school doet. Ook ben ik redelijk jong om al naar de universiteit te gaan.


Maar de belangrijkste reden is natuurlijk dat ik vanaf groep 6 of 7 al in mijn hoofd heb zitten dat ik na de 'grote' school wil gaan reizen. Waarom ik dan voor Nieuw-Zeeland heb gekozen is vanwege de enorm mooie natuur, de gastvrijheid van de mensen en alle mogelijkheden qua avontuurlijke sporten en activiteiten etc. Ik ben op dit idee gekomen onder andere doordat m'n ouders mij al onwijs veel van de wereld hebben laten zien, waar ik ze erg dankbaar voor ben, wat mij nogal heeft aangestoken met de wil van het blijven reizen.


Wat precies mijn plannen zijn zal ik eventjes gaan uitleggen. Ik wil graag als Au-Pair in Nieuw-Zeeland gaan werken voor ongeveer 6 maanden en daarna wil ik ongeveer 2 maanden gaan backpacken door Nieuw-Zeeland en wieweet wat nog meer voor landen.
Inmiddels heb ik al heel veel contact gehad met Travel Active om van alles te regelen en daar ben ik dan ook druk mee bezig. Ik zal jullie daar over informeren zodra er weer wat geregeld is!
 
 
Heel veel liefs Romy!

3 opmerkingen:

  1. Veel plezier Romy! Na dit avontuur zul je heel wat ervaringen rijker zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om je te volgen! Veel plezier en vooral enorm gaan genieten! Goede reis!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik heb tante Anneke ook opgegeven. die was ontzettend enthousiast toen ik het haar vertelde

    BeantwoordenVerwijderen